dilluns, 3 de maig del 2010

Crítica


Joan Oliver ens narra els orígens de la humanitat d'una forma irònica, ridiculitzant tan l'autoritat paterna com divina.

Aquesta critica a les bases de la burgesia i al catolicisme, la trobem en moltes obres de Oliver, es una crítica constructiva i molt ben elaborada, ell llenguatge es ric i culte mig barrejat amb paraules més col·loquials per tal de arribar mes al lector i fer-lo enraonar.

Caïm el personatge mes inconformista de l'obra porta de cap tota la família, no accepta res i es queixa per tot, fins i tot es capaç de enfrontar-se a l'autoritat divina.

Aquest es el personatge que utilitza Oliver per criticar la família burgesa, tan Adam com Eva, i també l'autoritat divina, Jahvè.

Tot i així la altres formes de burla són per exemple en el mite bíblic el canvi d'una poma per una pera o que el personatge mes honrat i bo sigui el propi dimoni, aquell qui convencé a Eva de menjar la pera de l'arbre de la vida.

Oliver reflexiona i dona a pensar sobre l'inconformisme contra tot allò que obstaculitzi la raó i contra la llibertat de pensament i opinió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Joan Oliver i La fam